Hoe kunnen we onze helden in de zorg, logistiek, supermarkten, welzijn en andere branches helpen om inzetbaar te blijven in deze moeilijke tijden waarvan we niet weten wanneer het is opgelost.

Keihard zijn ze aan het werk om onze gemeenschap te helpen en veilig te houden. Ik zie dat mijn vriendin, werkzaam in de zorg vele uren extra werkt. Nu nog fit en vitaal maar collega’s vallen uit,
de stress loopt op en de balans werk/privé is ver te zoeken. Aan zichzelf denken is er nu even niet bij.

Als MFN mediator en adviseur duurzame inzetbaarheid wil ik in deze bizarre tijd hulp bieden om werknemers te ondersteunen om inzetbaar te blijven.

Hoe?

Door werknemers even uit de hectiek te halen voor 45 minuten en in een vertrouwelijk professioneel gesprek de verbinding te zoeken.

Als werknemer kun je reageren op wat je meemaakt op het gebied van Het huis van Werkvermogen: je werk, wat kost je momenteel energie en wat geeft je energie, over samenwerking met collega’s, werk-privé balans, je gezondheid, irritaties en je emoties.

Wat heb jij als werknemer aan het goede gesprek?

–  In een vertrouwelijke omgeving bespreek je wat jij op dat moment aan je hoofd hebt
–  Dit geeft rust, ruimte en helderheid
–  Het werkt ondersteunend om inzetbaar te blijven
–  Met praktische tips over het duurzaam inzetbaar blijven, verlaging van stress en het voorkomen van conflicten
–  Je voelt je gehoord en gezien, dit geeft energie om de werkvloer op te gaan

“Het goede gesprek” biedt op korte termijn een uitkomst om de druk even weg te halen bij de medewerkers die onder hoge werkdruk staan. In het gesprek kunnen ze even de ballast van zich af gooien waardoor men weer kan focussen op wat belangrijk is.

In een normale situatie is dit een onderdeel van een duurzaam inzetbaarheidstraject maar nu in aangepaste vorm gecombineerd met het beste van mediation. Vertrouwelijk en opbouwend.

Inzetbaar blijven heeft nu alle prioriteit.

Het gesprek wordt één op één gevoerd. Vertrouwelijk, volgens de richtlijnen register Mediator Federatie Nederland en kan live plaatsvinden in de frisse buitenlucht met inachtneming van de regels van het RIVM, per Skype, Zoom of telefonisch.

Dit Perspectief begeleidt organisaties bij het realiseren van de doelstellingen die leiden tot een betere duurzame inzetbaarheid.
Margriet Glas is adviseur duurzame inzetbaar- heid (opleiding aan de HAN Hogeschool Arnhem) en MFN register mediator. Ze heeft jarenlang advies gegeven op gebied van HR vraagstukken waaronder Wet werk en Zekerheid, Nieuwe Ziektewet, arbeidsrecht, verlagen van verzuim, vergrijzing en duurzame inzetbaarheid en werk- zaam als Mediator.

Meer informatie? Klik hier.

Normaal gesproken is het tarief € 120,-
Nu helpen wij u graag met € 75,- per gesprek excl. btw.