Mediation

Wat is mediation?

"De kracht van mediation is het komen tot een duurzame oplossing voor beide betrokkenen."

Wat is mediation?

Mediation is de manier om een conflict duurzaam op te lossen. Met behulp van de geaccrediteerde mediator ga je met elkaar in gesprek, vertrouwelijk en op basis van vrijwilligheid. De mediation bestaat uit een of meerdere vertrouwelijke gesprekken waarin je met de ander tot de kern van het conflict komt en naar oplossingen zoekt.

De werkwijze:

Mediation is effectiever en sneller dan de strijd voeren via advocaten. Een mogelijke oplossing wordt vaak binnen een aantal weken bereikt. Het grootste voordeel is dat het probleem wordt aangepakt en het conflict wordt opgelost. Een win-win situatie zonder relaties en reputaties (verder) te beschadigen. Zo kunnen beide partijen weer verder. Dat geeft rust.

Margriet Glas is geaccrediteerd MfN register mediator. De MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland en borgt kwaliteit, zorgvuldigheid en deskundigheid. Haar missie is: het voeren van open respectvolle gesprekken en het tot stand brengen van een duurzaam resultaat zodat beiden weer kunnen kijken naar een conflictvrije toekomst. Margriet is naast mediator strategisch adviseur op het gebied van duurzame inzetbaarheid, Huis van Werkvermogen, verlaging ziekteverzuim en arbeidsrecht.

Neem contact op