Over ons

Margriet Glas

Over Margriet Glas

Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Margriet Glas is adviseur duurzame inzetbaarheid en mediator. Ze heeft jarenlang advies gegeven op gebied van HR vraagstukken waaronder Wet werk en Zekerheid, Nieuwe Ziektewet, arbeidsrecht, verlagen van verzuim, vergrijzing en duurzame inzetbaarheid.

Ze heeft de opleiding aan de HAN University in Arnhem gevolgd: Adviseur Duurzame Inzetbaarheid. Haar strategische kennis heeft ze opgedaan via de opleidingen van Krauthammer: Strategisch adviseur en Consultative selling.

Ze kent de arbeidsmarkt, weet voor welke uitdagingen bedrijven en branches staan en kan vanuit verschillende rollen (strategisch) advies geven

  • als onderzoeker: op methodisch verantwoorde wijze informatie ophalen
  • als expert: kennis over theorieën, wetenschappelijk onderzoek en meet-methoden
  • als veranderaar: kennis van veranderkunde om mensen in beweging te zetten
  • als adviseur: kennis omzetten tot advies van huidige situatie tot gewenste situatie

Register Mediator:

Een prachtige combinatie: duurzame inzetbaarheid en mediation. Twee werelden nauw met elkaar verbonden met verrassend veel overeenkomsten; je oprecht inleven in de ander, luisteren naar wat er speelt en doorvragen zodat je weet waar de echte problemen liggen om zo samen tot oplossingen te komen en mensen zelf in beweging te zetten om met plezier hun werk te doen.

Mediation is voor mij de communicatie verbeteren. Overal waar mensen samenwerken ontstaan conflicten. Vaak zijn conflicten dan ook niet het echte probleem. Het is de kunst ze tijdig te signaleren, achterhalen wat echt speelt en ze vervolgens op te lossen. Er is niets mooier dan mensen te helpen naar een conflictvrije toekomst. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij het Centrum voor Conflicthantering en ben gecertificeerd MFN register mediator.

Neem contact op